Kropsterapi

Kropsterapi

Totum Kropsterapi

Jeg blev i November 2021 færdig uddannet kropsterapeut. Dette for at se kroppen endnu mere som en helhed end jeg i forvejen gør via træning og yoga. Jeg valgte at uddanne mig hos Totum, da jeg er meget nysgerrig på den lidt dybere del af, hvad kroppen gemmer på og hvordan spændinger og ubehag opstår.

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en komplementær behandlingsform, som tager udgangspunkt i forbindelsen mellem krop og psyke. Kropsterapien anskuer kroppen som en helhed, hvor det fysiske og psykiske hænger uløseligt sammen. Dette betyder, at hvis man ikke har det godt psykisk, sætter det sig som fysiske smerter eller spændinger i kroppen. Omvendt kan fysiske smerter påvirke ens psykiske tilstand. Denne tilstand kan være en dårlig spiral at komme ind i.

Alle store følelsesmæssige påvirkninger, såsom sorg, stress, nervøsitet, vrede, angst og skam, kan sætte sig i kroppen enten som spændinger, smerte eller fysisk uro. Og derfor er det essentielt i behandlingen af fx stress, at man tager fat om roden til problemet, og ikke blot lindrer kroppens reaktioner, dette gøres både ved selve behandlingen, men også via samtaleterapi, som foregår dels ved briksen/før/efter behandlingen.

Kropsterapi kombinerer flere forskellige metoder, blandt andet: dybdegående massage, pulseringer, akupressur, guidet vejrtrækning, zoneterapi og lettere led frigørelse.

Kropsterapi kan hjælpe kroppen til at restituere og helbrede sig selv, via aktiveringen af lymfesystemet vil kroppen kunne udskille ophobede affaldsstoffer og gennem åndedrætsteknikkerne vil forbindelsen mellem hoved og krop blive genetableret. Man kan også opleve at man mærker kroppen på en hel anden/ny måde end man er vant til og selv få øje på andre problematikker, som hovedet egentlig havde glemt, men som kroppen er virkelig god til at huske og ofte gemmer lidt på.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlinger tager ofte udgangspunkt i en samtale om, hvilke problematikker der fylder i dit liv. Herefter fortsætter behandlingen på briksen, hvor der arbejdes med kroppen gennem dybdegående massage, pulseringer, akupressur, zoneterapi og guidet vejrtrækning.

Via den guidede vejrtrækning vil du kunne slappe af i kroppen, give slip på spændinger og efterfølgende have en følelse af kropslig frihed og indre ro.

Kropsterapien afsluttes altid med, at jeg tilbyder et glas vand, da flere oplever, at de udskiller ophobede affaldsstoffer i løbet af behandlingen. Imens taler man om, hvilke følelser og tanker, der er dukket op i løbet af behandlingen.

Kropsterapi er en effektiv behandlingsform, som kan behandle eller lindre følgende fysiske og psykiske lidelser:

  • Stress
  • Angst
  • Depression
  • Ledsmerter
  • Søvnproblemer
  • Fysiske skader
  • Migræne
  • Spændinger/anspændthed
  • og meget mere

Kroppen er rigtig smart og husker på alt hvad vi har budt den igennem livet, prøver vi at ignorere eller undertrykke det, sætter det sig fast i kroppen som en spænding eller noget uforløst. Kropsterapi, kan hjælpe dig med at få øje på det mønster og dermed hjælpe dig til at slippe det spændte og ændre på nogle ting fremadrettet. Jeg prøver ikke at ”fikse” kroppen, jeg hjælper dig til at lære og forstå hvorfor kroppen har det, som den har det.

Det tager tid   

Jeg vil anbefale at man får 3-4 behandlinger, før man kan mærke terapiens effekter og for herefter at drage konklusioner af denne behandlings form.

Hvis du spørger mig, er dette en fuldstændig fantastisk behandlings form, hvor man virkelig finder ind til roden.

Er man på udkig efter en omgang ren wellness behandling, så er kropsterapi ikke det fortrukne, men er man der imod på udkig efter en dybere gående behandlings form, hvor man får indsigt i kroppen og hvordan og hvorfor den er som den er, så er kropsterapi lige noget for dig.

Ønsker du at booke en tid til behandling, kontakt mig via telefon, mail eller andet. Priser kan du se under ”jeg tilbyder” – ”priser”