Cupping

Cupping

Som nogle af jer sikkert ved, så har jeg endnu engang dygtiggjort mig indenfor kroppens sundhed og trivsel, som jeg elsker så højt. Jeg har derfor nu muligheden for at tilbyde ”cupping” behandling.

Hvad er ”cupping” behandling

Cupping er en mere end 5000 år gammel behandlingsform som stammer fra Kina hvor den blev brugt som medicinsk anvendelse. Dog mener man at Kina har brugt denne behandlingsmetode meget længere end der er skrevet om i bøgerne. Cupping er hvor en hul genstand sættes på huden og skaber et undertryk på særligt udvalgte punkter. Der findes en række forskellige behandlingsmetoder når man snakker ”tør cupping”.

 • Glidende:  bevægende cupping hvor sugekopper køres i bevægelse hen over huden.
 • Stationær cupping, hvor sugekopperne sættes fast på huden og giver de berømte mærker.

I nogle dele af verden findes også ”våd” cupping eller blod cupping, hvor blodet trækkes ud af huden og i sugekopperne -Denne metode er dog ikke tilladt i Danmark.

Der findes forskellige ”cupping metoder” og udstyr til brugen heraf. Jeg anvender plastik sugekopper, hvor der bliver skabt et undertryk via en ”suge pistol” Med dette udstyr sikrer man, at der ikke sker en for kraftig sugning.

Hvad bruger man cupping til?

Cupping bruges til en lang række problemer og lidelser. Man bruger det oftest til at rense bindevævet og muskelvævet for affaldsstoffer. Når affaldsstoffer og syre er bundet til vævet giver det stagnationer, som kan lede til smerter og ubalancer. Cupping bruges også til at give en stimulering, der får kroppen til at udføre en reparationsproces, dette kunne fx være med en længerevarende dårlig skulder. Ved cupping hives blod og ilt til et belastet område og man ”beder” på den måde kroppen og cellerne om at reparere et skadet/belastet område.

Hvilke symptomer kan cupping have en gavnlig effekt på?

 • Smerter i f.eks. skulder, lænd, ryg og knæ
 • Tennis / golf albue.
 • Astma.
 • Appelsinhud / Cellulite
 • Væskeophobninger
 • Hævelser
 • Tunge ben
 • Iskias smerter
 • Stivhed i kroppen
 • Hovedpine
 • Migræne

Hvorfor får jeg mærker?

Når der er affaldsstoffer i bindevævet og eller i musklerne, stagnerer blodet og bliver mørkt og u iltet. Når så blodet bliver trukket til overfladen via sugekopperne, kommer det mørke blod til overfladen og giver mærker. Mærkerne er derfor en indikator for hvor slem din stagnationstilstand er. Hvis du er sund i det bindevæv der arbejdes med, vil du blot blive let lyserød og rødmen vil forsvinde igen efter kort tid, er du derimod alvorligt stagneret, kan du få mærker der er lilla eller sorte.

Oversigt over forskellige farver og tilstande efter cupping.

Fra venstre: Sund Blodcirkulation, Moderat Stagnation, Alvorlig Stagnation, Toxiner, Blod og Qi Underskud

Hvor længe holder mærkerne?

Mærkerne holder som regel kun et par dage, men hvis de er kraftige efter en alvorlig stagnation, kan der gå flere uger inden de forsvinder helt. Mærkerne er dog ganske ufarlige, og vil altid forsvinde over tid.

Hvordan foregår behandlingen?

Vi finder i fællesskab ud af, hvad problemet er og hvordan det er opstået. Dette kan også evt. gøres ved en telefon konsultation eller via mail, hvor vi finder ud af om cupping er den rigtige løsning for dig.  Du møder op hjemme hos mig på den aftalte tid i min lille klinik og behandlingen udføres af mig. Du klæder dig af, der hvor problemet er og behandlingen kan nu udføres. Typisk varer en behandling 30-45 min. alt efter hvor alvorligt problemet er og hvad din krop kan holde til. Det vurderer jeg undervejs. Medbring altid lagen og håndklæde.

Gør det ondt?

Som udgangspunkt gør cupping ikke ondt, alligevel skal det dog siges at det kan opleves som smertefuldt når der er syrer og affaldsstoffer ophobet i vævet. Det gode er, at det gradvist bliver mindre smertefuldt for hver behandling.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Det kommer helt an på hvad du skal behandles for. Som hovedregel kan du regne med at jo dybere dit problem ligger og alt afhængigt af hvor gammelt problemet er, des længere tid tager det at behandle. Typisk skal der som minimum 3 behandlinger til, før man overhovedet kan mærke en forskel, men kommer som sagt meget an på problemets størrelse

Hvem kan ikke få behandling?

 • Gravide
 • Blødere
 • Cancerpatienter
 • Ved diskusprolaps
 • Ved meniskskade
 • Ammende mødre.

Man kan virkelig konkludere at cupping er en behandling der er kommet for at blive. Ellers var vi ikke fortsat med at bruge behandlingen efter flere tusinde år. Jeg er kæmpe fan af denne behandlingsform, når det drejer som om kroppens generelle sundhed og trivsel.

Jeg anbefaler ALTID som et absolut minimum 3 behandlinger, men det er selvfølgelig helt op til hver enkel, hvor mange behandlinger man ønsker.

Se priser under fanen ”jeg tilbyder” og gå ind under ”priser”